Brandfarliga arbeten finns nu även som distansutbildning

 

Här anmäler du dig till webbutbildning i brandfarliga arbetenBrandfarliga arbeten som webbutbildning

Det är flera kunder som hört av sig i dessa oroliga tider och undrat vilka av våra utbildningar som hålls fysiskt och vilka som hålls digitalt. Nu kan vi äntligen ge beskedet att även Brandfarliga arbeten finns som webbaserad utbildning.

Efter många om och men har det nu beslutats av utbildningsaktören SVEBRA och Byggföretagen (före detta Sveriges Byggindustrier) att utbildningen i Brandfarliga arbeten får hållas på distans. Både auktoriserade utbildare och deltagare behöver uppfylla vissa krav för att säkerställa kvalitén på utbildningen, bland annat ingår kontroll av legitimation och krav på webbkamera.

Möjlighet att gå distansutbildning gäller fram till 2020-08-31, därefter fattas nytt beslut av utbildningsaktören om perioden ska förlängas eller inte. Vi har som målsättning att bli ännu bättre på digital utbildning och håller tummarna att perioden förlängs, även när oroligheterna är över.

Hur går det till?

Litteraturen skickas ut innan utbildningen börjar. I god tid innan utbildningen startar kommer även en inloggningslänk att skickas via mail där du kan testa så att tekniken och din uppkoppling fungerar. Om det är något strular med tekniken kontaktar du utbildaren.

Under utbildningen delar du skärm med utbildaren och övriga deltagare och har möjlighet att ställa frågor under tiden, antingen via chatt eller mikrofon. Det obligatoriska slutprovet görs som vanligt digitalt innan du blir certifierad.

Det praktiska momentet med brandsläckare uteblir, men vi förespråkar att du som har möjlighet genomför praktiken under ordnade former utefter Folkmyndighetens riktlinjer. Vi kommer i största utsträckning att hålla vår lokal öppen i Malmö för att kunna boka in så många som möjligt.

Regler för att få delta

Det ställs vissa krav på dig som deltagare för att kunna distansutbilda dig. Du ska ha tillgång till webbkamera och ha den påslagen under tiden som utbildningen pågår för att försäkra oss om att du lyssnar aktivt. Ett annat krav är att du ska kunna legitimera dig gentemot utbildaren via webbkameran; detta visas på ett säkert sätt genom att utbildaren stänger av resterande deltagares skärmar. Till sist ska du genomföra provet digitalt, precis som vanligt.

Fler utbildningar på distans

Förutom Brandfarliga arbeten kan du boka dessa utbildningar helt eller delvis som distansutbildning:


Välkommen med dina frågor

Monika Mohlin

Utbildningssamordnare
[email protected] / [email protected]
073-329 98 20

«