HLR-utbildning för din arbetsplats med första hjälpen & hjärtstartare

HLR-utbildning med första hjälpen och hjärtstartare - vuxen

X

Har du frågor om HLR-utbildningen för vuxna?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om HLR-utbildningen för vuxna?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

HLR-utbildning på din arbetsplats eller via distans

Kunskap som räddar liv

I Sverige drabbas ca 10 000 personer per år av plötsligt hjärtstopp utanför sjukhus. När någon drabbas av hjärtstopp leder det till medvetslöshet då blodcirkulationen i kroppen upphör.

För varje minut som går minskar chansen att överleva med 10 %. Med hjälp av att tidigt larma 112 och påbörja hjärt-lungräddning med hjärtstartare har den drabbade större chans att överleva.

Utbildning i HLR för din arbetsplats

Vår HLR-utbildning med första hjälpen riktar sig till alla verksamheter oavsett inriktning. Här går vi grundligt igenom de vanligast förekommande olyckorna såsom hjärtstopp och luftvägsstopp (när någon satt i halsen). Du får ta del av färsk statistik över olyckor, öva hjärt-lungräddning praktiskt med hjärtstartare på docka, öva på hur du lägger förband på rätt sätt och hur du agerar när någon är medvetslös och får kunskap om S-ABC. Under våra webbutbildningar visas i realtid hur man utför HLR på en docka med möjlighet till frågeställningar.

Ingen förkunskap krävs och vi anpassar utbildningen efter önskemål och verksamhet. Vår rekommendation är att du och kollegorna utbildas i HLR och första hjälpen vartannat år för att hålla kunskapen färsk. Efter avslutad utbildning ges intyg som bekräftar kunskaper i hjärt-lungräddning och första hjälpen.

Utbildningsmål HLR vuxen

Målet med HLR-utbildningen är att du ska få grundläggande kunskaper om hur du gör HLR, både med och utan hjärtstartare. Du ska även kunna första hjälpen som innebär att hjälpa en skadad person i väntan på ambulans genom att göra rätt sak i rätt ordning med hjälp av S-ABC.

HLR-utbildningen innehåller

 • Aktuell olycksstatistik
 • Första hjälpen, S-ABC för vuxna
 • Användning av hjärtstartare
 • Bröstkompressioner och simulerade inblåsningar på docka (hjärt-lungräddning)
 • Kontroll av livstecken
 • Stabilt sidoläge (när någon är medvetslös)
 • Hantering av luftvägsstopp (när någon satt i halsen)
 • Lägga förband (stoppa blödning)
 • Olycksfall för vuxna
 • Scenarioträning (gäller ej distansutbildningar)
 • Eventuella önskemål

Bra att veta

 • Ingen förkunskap krävs
 • Priset är 8 900 kr exklusive moms per grupputbildning eller 950kr exkl. moms per deltagare vid våra öppna kurstillfällen.
 • Tidsåtgång är ca 2,5 – 3 h
 • Max antal personer per utbildning är 20
 • Vi utbildar främst i Malmö och övriga Skåne men är alltid flexibla när det kommer till tid och plats för våra kundspecifika grupputbildningar
 • Efter utbildningen fås intyg
 • Vi rekommenderar utbildning i hjärt-lungräddning och första hjälpen vartannat år
 • Det kostar ingenting att av/omboka fram till fyra veckor innan utbildningsstarten. Vid senare av/ombokning debiteras 35 % av avgiften fram till två veckor före start. Vid av/ombokning senare än två veckor innan utbildningsstart debiteras 100 % av kursavgiften.

Har du frågor om HLR-utbildningen?

MONIKA MOHLIN

[email protected]
010-173 50 37

Några av våra nöjda kunder

”MYCKET BRA UTBILDNING, BRA UTBILDARE MED EN HÖG KUNSKAPSNIVÅ OCH ÄVEN DE PRAKTISKA ÖVNINGARNA VAR GIVANDE.”

Fredrik från Mathem om HLR-utbildningen

”UTBILDNINGEN BLEV EN SUCCÉ! ALLA DELTAGARNA VAR JÄTTENÖJDA.”

Eva från Scanfil om HLR-utbildningen

Hur gör jag hjärt-lungräddning?

Att lära sig hjärt-lungräddning är aldrig för sent. Ta del av kunskapen nedan! Vi har även inkluderat första hjälpen för barn. Skriv gärna ut och häng upp där det behövs.

Önskar du ett prisförslag?

Fyll i formuläret nedan

Kedjan som räddar liv vid hjärtstopp

Ju snabbare du ingriper under ett hjärtstopp och larmar till 112, desto bättre vård kan den drabbade få. Om du dessutom påbörjar hjärt-lungräddning och använder hjärtstartare innan ambulans anländer ökar du chansen att den drabbade överlever och återhämtar sig.

Kedjan som räddar liv

Vid hjärtstopp är det inte bara 112 du ska ringa, du kan även be förbipasserande om hjälp. Det kan kännas lättare när flera hjälps åt, dels för att ta emot instruktioner från 112 men även för att kunna hämta eventuell hjärtstartare. När HLR påbörjas tidigt hjälper du den drabbade att tillföra syre och skyddar kroppen att drabbas av syrebrist som kan ge allvarliga konsekvenser för hjärnan.

För att starta ett hjärta krävs hjärtstartare, det går alltså inte att få ett hjärta att pumpa av sig självt igen genom enbart kompressioner och inblåsningar. Hjärtstartaren startar upp hjärtat med hjälp av en strömstöt. Finns det ingen hjärtstartare i närheten ska du fortsätta ge HLR tills ambulans anländer.

När ambulanspersonalen anländer hjälper de till med att stabilisera den drabbade. Därefter tar personalen på sjukhuset över, oftast hamnar den drabbade på en intensivvårdsavdelning där åtgärder tas för att minska risken för skador på hjärnan.

Vill du veta mer om hjärtstartare?

Hjärtstartare är en investering och ökar chansen att överleva ett hjärtstopp med 70%. Vi både hyr och säljer hjärtstartare.

Har du redan en hjärtstartare? Glöm inte att anmäla den på hjärtstartarregistret. Där samlas alla registrerade hjärtstartare i hela Sverige. Anmälan är självklart kostnadsfri.