Ställningsutbildning | E-learning | Eldupphör
X

Har du frågor om Ställningsutbildning 2 - 9 meter?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om Ställningsutbildning 2 - 9 meter?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Ställningsutbildning när du vill med E-learning

Ställningsutbildning online (eller E-learning som det också kallas) vänder sig till ställningsbyggare, arbetsledare och andra berörda. Alla som bygger, ändrar eller nedmonterar ställning upp till 9 meter, alla arbetsledare och andra som behöver känna till vilka säkerhetskrav och regler som gäller kring ställningsarbete.

Med vår e-learning får du som deltagare friheten att lära dig i din egen takt online. E-learningen består av bilder, filmer och kunskapsfrågor mellan varje kapitel.

I denna utbildning ger vi dig alla de teoretiska kunskaper du behöver för säkert kunna arbeta med ned- och uppmontering av ställningar.

Välkommen!

ID06 Kompetensregistrator 2021 | Eldupphör

Bokningsinformation Ställningsutbildning E-learning

  • Pris är 2 200 kr exklusive moms per deltagare
  • I priset ingår certifikat
  • För dig jobbar med ställningar upp till 9 meter
  • Ingen förkunskap krävs
  • Utbildningen utgår från AFS 2013:4 om Ställningar

Har du frågor om utbildningen?

MONIKA MOHLIN

[email protected]
010-173 50 37

Krav på utbildning

Olyckor sker varje år på våra arbetsplatser och i värsta fall slutar de med dödsfall. Arbetsmiljöverket har på grund av olycksstatistiken infört krav på utbildning i ställning där kompetensen ska kunna bevisas med giltigt certifikat. Syftet är att säkerställa en trygg arbetsmiljö samt öka kunskap och medvetenhet hos deltagaren.

Den vanligaste dödsorsaken inom byggbranschen är fallolyckor. Sanktionsavgifter har införts av arbetsmiljöverket mot alla företag som bryter mot kravet på utbildning. Ställningsutbildningen är ett krav för att få bygga ställning och att vara hantlangare vid ställningsbyggnad.

Efter godkänd utbildning erhålls ett certifikatet som visar att deltagarna har fått ökad kunskap om vilka risker som finns med ställningsarbete, samt vad som kan göras för att arbeta förebyggande. Vi rekommenderar är att utövare utbildas i ställningsbyggnad vart tredje år.

Arbetsgivarens ansvar enligt lagen

Enligt Arbetsmiljölagen (ARBETSMILJÖLAGEN 1977:1160) ska arbetsgivaren förvissa sig om att arbetstagaren har den utbildning som behövs och förstår vad som krävs för att undgå riskerna i arbetet.

Enligt Arbetsmiljöverkets föreskrift ((3 kap. 3 §) STÄLLNINGAR AFS 2013:04 § 47) ska den som väsentligt ändrar, uppför eller nedmonterar en ställning ha utbildning i ställningsarbete.

Vad innebär en utbildning med E-learning hos oss

  • De uppgifter vi behöver för att kunna registrera dig är namn, mail-adress och personnummer. Efter att du anmält dig i formuläret skapas ett konto till dig i vår plattform och ett mail med inloggningsuppgifter skickas ut. Du loggar därefter in i plattformen och följer instruktionerna.

  • Utbildningen tar olika lång tid beroende på förkunskap och datorvana, ditt konto är aktivt i ett år eller enligt överenskommelse. Du kan när som helst under utbildningen pausa, ta en kaffe, logga ut och logga in igen. Du fortsätter alltid utbildningen på samma ställe där du senast avslutade.

  • Självklart ingår kostnadsfri support! Du når oss via mail på [email protected] eller via telefon på 010-173 50 37. Vardagar mellan 08:00 – 16:00 svarar vi omgående.

  • Ställningsutbildning online är detsamma som E-learning, vilket innebär att du läser utbildningen i din egen takt och kan pausa när och var i utbildningen du vill. Vill du hellre läsa Ställningsutbildning i klassrum – klicka här

Fler utbildningar vi erbjuder online

Säkra lyft E-learning

För dig som ska lasta och koppla gods, eller för dig som är kranförare.
Läs mer om Säkra lyft E-learning

Liftutbildning E-learning

För dig som ska använda lift eller planera arbete med mobila arbetsplattformar.
Läs mer om Liftutbildning E-learning

Fallskydd E-learning

För dig som arbetar på hög höjd eller ansvarar för personer på hög höjd.
Läs mer om Fallskydd E-learning

Arbete på väg E-learning

Utbildningen i Arbete på väg riktar sig till dig som arbetar med vägarbete på allmänna vägar, både drift och underhåll.
Läs mer om Arbete på väg E-learning

Brandskydd E-learning

Att som företag investera i att personalen regelbundet går brandutbildning är ett bra första steg mot en mer brandsäker arbetsplats.
Läs mer om Brandskydd E-learning