Ring Eldupphör
Ring Eldupphör
X

Har du frågor om vår brandskyddsutbildning?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

Maila Eldupphör
X

Har du frågor om vår brandskyddsutbildning?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Brandskyddsutbildning i Malmö och övriga Skåne

När det börjar brinna gäller det att agera fort, det kan alla hålla med om. Men har du koll på i vilken ordning du ska agera?

Vår grundläggande brandskyddsutbildning riktar sig alla verksamheter i Malmö och övriga Skåne, oavsett bransch. Våra instruktörer, som är brandmän eller brandskyddsledare, delar med sig av sina erfarenheter under utbildningen och varvar teori med praktik. Utbildningen lämnar självklart utrymme för dina önskemål. Vår rekommendation är att du och kollegorna utbildas i grundläggande brandskydd vart fjärde år. Har du funderingar? Hör av dig!

Utbildningens innehåll

 • Vanliga brandorsaker
 • Lagar och statistik
 • Brandförlopp
 • Tekniskt brandskydd
 • Utrymningssäkerhet
 • Brandförebyggande arbete
 • Mänskligt beteende vid nödsituation
 • Olika typer av brandsläckare
 • Praktik med brandsläckare och brandfilt
 • Era eventuella önskemål

Bra att veta

 • Ingen förkunskap krävs
 • Priset är 6 500 kr exkl moms per utbildning
 • Tidsåtgång är ca 3 timmar
 • Max antal personer per utbildning är 20
 • Tid och plats bestämmer ni! Vi utbildar främst i Malmö och övriga Skåne men är alltid flexibla när det kommer till tid och plats
 • Efter utbildningen fås diplom
 • Den här utbildningen kan tecknas i ett avtal
 • Vi rekommenderar utbildning i grundläggande brandskydd vart fjärde år
Viktoria Blomén
Viktoria Blomén

[email protected]

072-179 99 95

Har du frågor om utbildningen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Mer om brandskyddsutbildningen

Varje år omkommer ungefär 100 personer i bränder i Sverige. Ju fler som har kunskap om hur bränder kan spridas, förebyggas och släckas, desto mindre blir konsekvenserna av brandolyckor.

Under vår grundläggande brandskyddsutbildning går vi bland annat igenom de vanligaste brandorsakerna och hur du ska agera på bästa sätt när det börjar brinna. Teorin avslutas med praktik där du får pröva dina nyvunna kunskaper genom att öva med brandsläckare och brandfilt.

Vårt utbildningsmaterial är pedagogiskt upplagt där teori varvas med erfarenheter från verkligheten för att förmedla kunskapen om brandskydd på bästa sätt. Våra instruktörer är antingen brandmän eller brandskyddsledare som har erfarenhet av både brandskydd och utbildning. Brandskyddsutbildningen utformas självklart efter din verksamhet och önskemål. Vi är vana att utbilda alla olika typer av verksamheter, stora som små.

Tre snabba tips för ditt personliga brandskydd

Kanske är du en fena på allt som har med passivt och aktivt brandskydd att göra eller så kan dessa tre små tips hjälpa dig att undvika olyckor i framtiden.

1. Ladda elektroniken till frukosten

Undvik till största möjliga utsträckning att ladda mobil, dator eller övrig elektronik i sängen eller soffan under natten när du sover. Dessa material kan lätt överhettas och brandförloppet går väldigt fort. Gör dig själv och din inredning en tjänst och ladda elektronik på dagen – långt borta ifrån säng, soffa, kuddar och filtar! Gärna på en platt, hård yta. Kanske vid köksbordet med en kopp morgonkaffe.

2. Håll koll på spisen som om den vore ditt livs största kärlek

Den största delen av de kända brandorsakerna är glömd spis. Just därför, stå emot frestelsen att använda spisen eller ugnen när du är trött, berusad eller kommer hem sent på kvällen. Det är mycket vanligt att torrkoka en kastrull eller gå och lägga sig med en glömd pizza i ugnen. Med andra ord, håll stenkoll på spisen! Alternativt, ät den där pizzan kall och gör det bästa av stunden.

3. Ha ditt brandskydd synligare än semesterbilderna

Har du brandsläckare, brandfilt och brandvarnare hemma? Om ja, guldstjärna till dig. Om nej, vad trist. Men poängen är inte att ha en sprillans ny uppsättning av tidigare nämnt, det absolut viktigaste är att brandskyddet är synligt och lättillgängligt. Alltså, göm inte brandsläckaren i garderoben bakom vinterjackorna. Om du inte gillar den intensiva röda färgen, köp en designbrandsläckare eller två och fronta i hemmet tillsammans med din tavelsamling. Eller varför inte designa din egen?

Du behöver inte vara expert på statistik eller brandfarliga mobilladdare för att göra smarta beslut i vardagslivet. Livet ska vara okrångligt, prestigelöst och det viktigaste av allt – du ska inte behöva reflektera över att brandskyddet finns där i bakgrunden. Det ska vara en självklarhet som du inte lägger märke till, tills det händer något. Då är du förberedd.

Du glömmer väl inte bort HLR och första hjälpen?

Att ha kunskap om brandskydd är otroligt viktigt. Något som är minst lika viktigt är att veta hur du på bästa sätt hjälper någon som drabbats av luftvägsstopp, hjärtstopp eller medvetslöshet. Läs gärna mer om vår utbildning i hjärt-lungräddning och första hjälpen.