Brandskyddsutbildning

X

Har du frågor om utbildningen i brandskydd?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om utbildningen i brandskydd?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Boka brandskyddsutbildning i Skåne och Halland

Om det börjar brinna gäller det att agera fort, det vet nog de flesta. Men hur ska vi agera egentligen? Den här utbildningen riktar sig till alla verksamheter där det behövs kunskap om hur bränder kan hanteras och förebyggas. Våra instruktörer delar med sig av sina erfarenheter och varvar teori med praktik. Utbildningen lämnar utrymme för era önskemål och förutsättningar. Funderingar? Hör av er!

Utbildningens innehåll

 • Vanliga brandorsaker
 • Lagar och statistik
 • Brandförlopp
 • Tekniskt brandskydd
 • Utrymningssäkerhet
 • Brandförebyggande arbete
 • Mänskligt beteende vid nödsituation
 • Olika typer av brandsläckare
 • Praktik med brandsläckare och brandfilt
 • Era eventuella önskemål

Bra att veta

 • Priset är 6 500 kr exkl moms
 • Tidsåtgång per kurs är ca 3 timmar
 • Max antal personer per kurs är 20
 • Tid och plats bestämmer ni!
 • Efter utbildningen delar vi ut diplom
 • Den här utbildningen kan ni teckna i ett avtal
Viktoria Blomén

[email protected]

072-179 99 95

Har du frågor om utbildningen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Mer om utbildningen

Varje år omkommer ungefär 100 personer i bränder i Sverige. Ju fler som har kunskap om hur bränder kan spridas, förebyggas och släckas, desto mindre blir konsekvenserna av brandolyckor.

Under brandskyddsutbildningen går vi bland annat igenom de vanligaste brandorsakerna och hur ni ska agera när det börjar brinna. Teorin avslutas med praktik där samtliga deltagare får pröva sina nyvunna kunskaper genom att öva med brandsläckare och brandfilt.

Vårt utbildningsmaterial är pedagogiskt upplagt där teori varvas med erfarenheter från verkligheten för att förmedla kunskapen om brandskydd på bästa sätt. Våra instruktörer är brandmän eller brandskyddsledare som har erfarenhet av brandskydd och utbildning. Utbildningen utformas självklart efter er verksamhet och era önskemål. Vi är vana vid att utbilda alla olika typer av verksamheter, stora som små.

Tre snabba tips för ditt personliga brandskydd

Kanske är du en fena på allt som har med passivt och aktivt brandskydd att göra eller så kan dessa tre små tips hjälpa dig att undvika olyckor i framtiden.

1. Ladda elektroniken till frukosten

Undvik till största möjliga utsträckning att ladda mobil, dator eller övrig elektronik i sängen eller soffan under natten när du sover. Dessa material kan lätt överhettas och brandförloppet går väldigt fort. Gör dig själv och din inredning en tjänst och ladda elektronik på dagen – långt borta ifrån säng, soffa, kuddar och filtar! Gärna på en platt, hård yta. Kanske vid köksbordet med en kopp morgonkaffe.

2. Håll koll på spisen som om den vore ditt livs största kärlek

Den största delen av de kända brandorsakerna är glömd spis. Just därför, stå emot frestelsen att använda spisen eller ugnen när du är trött, berusad eller kommer hem sent på kvällen. Det är mycket vanligt att torrkoka en kastrull eller gå och lägga sig med en glömd pizza i ugnen. Med andra ord, håll stenkoll på spisen! Alternativt, ät den där pizzan kall och gör det bästa av stunden.

3. Ha ditt brandskydd synligare än semesterbilderna

Har du brandsläckare, brandfilt och brandvarnare hemma? Om ja, guldstjärna till dig. Om nej, vad trist. Men poängen är inte att ha en sprillans ny uppsättning av tidigare nämnt, det absolut viktigaste är att brandskyddet är synligt och lättillgängligt. Alltså, göm inte brandsläckaren i garderoben bakom vinterjackorna. Om du inte gillar den intensiva röda färgen, köp en designbrandsläckare eller två och fronta i hemmet tillsammans med din tavelsamling. Eller varför inte designa din egen?

Du behöver inte vara expert på statistik eller brandfarliga mobilladdare för att göra smarta beslut i vardagslivet. Livet ska vara okrångligt, prestigelöst och det viktigaste av allt – du ska inte behöva reflektera över att brandskyddet finns där i bakgrunden. Det ska vara en självklarhet som du inte lägger märke till, tills det händer något. Då är du förberedd.

Ni glömmer väl inte bort HLR och första hjälpen?

Att ha kunskap om brandskydd är otroligt viktigt. Något som är minst lika viktigt är att veta hur du på bästa sätt hjälper någon som drabbats av luftvägsstopp, hjärtstopp eller medvetslöshet. Läs mer om våra utbildningar i hjärt-lungräddning och första hjälpen.