Ring Eldupphör
Ring Eldupphör
X

Har du frågor om utbildningen i hjärt-lungräddning och första hjälpen?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

Maila Eldupphör
X

Har du frågor om utbildningen i hjärt-lungräddning och första hjälpen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

HLR-utbildning med första hjälpen i Malmö och övriga Skåne

Vet du vad du ska göra om någon i din närhet drabbas av hjärtstopp?

Våga agera! Lär dig rädda liv med hjärt-lungräddning (förkortat HLR) och första hjälpen med hjärtstartare. Vår HLR-utbildning riktar sig till alla verksamheter oavsett inriktning och djupdyker i de vanligaste olyckorna och hur ni kan göra för att hjälpa till på plats. Ingen förkunskap krävs och vi anpassar självklart utbildningen efter era önskemål och verksamhet. Har du frågor? Tveka inte att höra av dig!

Utbildningens innehåll

 • Aktuell olycksstatistik
 • Första hjälpen, S-ABC för vuxna eller barn
 • Användning av hjärtstartare
 • Bröstkompressioner och inblåsningar på docka (hjärt-lungräddning)
 • Kontroll av livstecken
 • Stabilt sidoläge (när någon är medvetslös)
 • Hantering av luftvägsstopp (när någon satt i halsen)
 • Lägga förband (stoppa blödning)
 • Olycksfall för vuxna eller barn
 • Scenarioträning
 • Eventuella önskemål

Bra att veta

 • Ingen förkunskap krävs
 • Priset är 6 500 kr exkl moms per utbildning
 • Tidsåtgång är ca 3 timmar
 • Max antal personer per utbildning är 20
 • Tid och plats bestämmer ni! Vi utbildar främst i Malmö och övriga Skåne men är alltid flexibla när det kommer till tid och plats
 • Efter utbildningen fås diplom
 • Den här utbildningen kan tecknas i ett avtal
 • Vi rekommenderar utbildning i hjärt-lungräddning och första hjälpen vartannat år
Viktoria Blomén
Viktoria Blomén

[email protected]

072-179 99 95

Har du frågor om utbildningen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Mer om utbildningen i hjärt-lungräddning och första hjälpen

Hjärt-lungräddning förkortas HLR och utförs när någon drabbats av hjärtstopp. Första hjälpen innebär att ge en skadad person den hjälp som behövs tills sjukvårdspersonal anländer. Vår HLR-utbildning inklusive första hjälpen anpassas utefter vilken typ av verksamhet ni bedriver och om det gäller vuxna eller barn. Vi varvar alltid teoretisk kunskap med praktiska övningar där alla deltagare får öva hjärt-lungräddning på docka samt första hjälpen.

Under HLR-utbildningen lär ni er rädda liv med bröstkompressioner och inblåsningar, första hjälpen, flödesschemat S-ABC och hjärtstartare. Metoden vi lär ut används av sjukvårdare världen över och hjälper er att komma ihåg vad ni ska göra om någon drabbas av hjärtstopp eller är skadad.

För att förmedla kunskapen om hjärt-lungräddning och första hjälpen på bästa sätt har vi utformat utbildningsmaterialet på ett pedagogiskt sätt med bilder, illustrationer och filmer. Våra kunniga instruktörer är brandmän eller brandskyddsledare och har erfarenhet från sjukvård och räddningstjänst.

Hur gör jag hjärt-lungräddning?

När någon har drabbats av hjärtstopp är det viktigt att tidigt utföra bröstkompressioner och inblåsningar, då har personen större chans att överleva.

1. Kontrollera medvetande och andning – Ring 112

Skaka personen lätt för att se om denne är medveten. Se efter hur personen andas genom att lyfta personens haka uppåt med ditt pek- och långfinger samtidigt som du lägger ditt öra mot den drabbades näsa och mun. Om personen inte är medveten eller andas ska du påbörja hjärt-lungräddning. Ring 112 och sätt på högtalaren så att du kan hålla en dialog med sjukvårdspersonalen.

2. Utför bröstkompressioner

Se till att personen ligger på rygg på ett hårt underlag. Placera din ena hand mellan personens bröstben och bröstvårtor och lägg din andra hand ovanpå. Håll raka armar hela tiden och tryck nedåt ungefär 1/3 av bröstkorgen. Upprepa detta 30 gånger, oavsett om du inte kommer lika djupt varje gång.

3. Inblåsningar

Påbörja inblåsningar genom att lyfta personens haka med två fingrar för att öppna luftvägarna. Kläm försiktigt ihop personens näsa och täck dennes mun med din egen och gör två långsamma inblåsningar. Håll blicken på personens bröstkorg för att se till att den lyfter sig när du blåser in.

4. Växla mellan bröstkompressioner och inblåsningar

Efter inblåsningarna ska du fortsätta med ytterligare 30 bröstkompressioner och därefter göra två inblåsningar. Kom ihåg, 30-2 mitt på!

5. Be om hjälp och använd hjärtstartare

Om det finns personer i närheten bör ni hjälpas åt. Finns det en hjärtstartare ska den användas. Lyft på locket och följ instruktionerna.

HLR 2018 Eldupphör

Kedjan som räddar liv

Ju snabbare du ingriper under ett hjärtstopp och larmar till 112, desto bättre vård kan den drabbade få. Om du dessutom påbörjar hjärt-lungräddning och använder hjärtstartare innan ambulans anländer ökar du chansen att den drabbade överlever och återhämtar sig.

Kedjan som räddar liv

Vill du veta mer om hjärtstartare?

En hjärtstartare är en investering och ökar chansen att överleva ett hjärtstopp med 70%. Vi både hyr och säljer hjärtstartare.

Har du redan en hjärtstartare? Glöm inte att anmäla den på www.hjartstartarregistret.se. Där samlas alla registrerade hjärtstartare i hela Sverige. Anmälan är självklart kostnadsfri.

Hjärtstartare G5 Malmö Skåne