Utbildning i HLR och första hjälpen

X

Har du frågor om utbildningen i HLR & första hjälpen?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om utbildningen i HLR & första hjälpen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Boka utbildning i HLR och första hjälpen - vi utbildar i Skåne och Halland

Våga agera! Lär er rädda liv med hjärt-lungräddning och första hjälpen inklusive hjärtstartare. Den här utbildningen djupdyker i de vanligaste olyckorna och hur ni kan göra för att hjälpa till på plats. Vi anpassar utbildningen efter era önskemål och verksamhet. Har ni frågor eller vill ni boka en utbildning? Tveka inte att höra av er!

Utbildningens innehåll

 • Aktuell olycksstatistik
 • Första hjälpen, S-ABC för vuxna eller barn
 • Användning av hjärtstartare
 • Bröstkompressioner och inblåsningar på docka (hjärt-lungräddning)
 • Kontroll av livstecken
 • Stabilt sidoläge (när någon är medvetslös)
 • Hantering av luftvägsstopp (när någon satt i halsen)
 • Lägga förband (stoppa blödning)
 • Olycksfall för vuxna eller barn
 • Scenarioträning
 • Era eventuella önskemål

Bra att veta

 • Priset är 6 500 kr exkl moms
 • Tidsåtgång är ca 3 timmar
 • Max antal deltagare per kurs är 20
 • Tid och plats bestämmer ni!
 • Efter utbildningen delar vi ut diplom
 • Den här utbildningen kan ni teckna i ett avtal
Viktoria Blomén

[email protected]

072-179 99 95

Har du frågor om utbildningen?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

Mer om utbildningen

HLR är en förkortning av hjärt-lungräddning och utförs när någon drabbats av hjärtstopp. Första hjälpen handlar om att ge en skadad person den hjälp som behövs tills sjukvårdspersonal anländer. Våra HLR och första hjälpen-utbildningar anpassas utefter vilken typ av verksamhet ni bedriver och om det gäller vuxna eller barn. Vi varvar alltid teoretisk kunskap med praktiska övningar där alla deltagare får öva hjärt-lungräddning på docka samt första hjälpen.

Under utbildningen lär ni er rädda liv med HLR, S-ABC och hjärtstartare. Metoden vi lär ut används av sjukvårdare världen över och hjälper er att komma ihåg vad ni ska göra om någon drabbas av hjärtstopp eller är skadad. Med kunskaperna från utbildningen kan ni hålla en skadad person vid liv tills ambulans anländer.

För att förmedla kunskapen om hjärt-lungräddning och första hjälpen på bästa sätt har vi utformat vårt utbildningsmaterial och de praktiska övningarna på ett pedagogiskt sätt. Våra kunniga instruktörer är brandmän eller brandskyddsledare och har erfarenhet från sjukvård och räddningstjänst.

Hur utför jag hjärt-lungräddning?

När någon har drabbats av hjärtstopp är det viktigt att tidigt utföra bröstkompressioner och inblåsningar, då har personen större chans att överleva.

1. Medvetande och andning – Ring 112

Skaka personen lätt för att se om denne är medveten. Se efter hur personen andas genom att lyfta personens haka uppåt med ditt pek- och långfinger samtidigt som du lägger ditt öra mot den drabbades näsa och mun. Om personen inte är medveten eller andas ska du påbörja hjärt-lungräddning. Ring 112 och sätt på högtalaren så att du kan hålla en dialog med sjukvårdspersonalen.

2. Utför bröstkompressioner

Se till att personen ligger på rygg på ett hårt underlag. Placera din ena hand mellan personens bröstben och bröstvårtor och lägg din andra hand ovanpå. Håll raka armar hela tiden och tryck nedåt ungefär 1/3 av bröstkorgen. Upprepa detta 30 gånger, oavsett om du inte kommer lika djupt varje gång.

3. Inblåsningar

Påbörja inblåsningar genom att lyfta personens haka med två fingrar för att öppna luftvägarna. Kläm försiktigt ihop personens näsa och täck dennes mun med din egen och gör två långsamma inblåsningar. Håll blicken på personens bröstkorg för att se till att den lyfter sig när du blåser in.

4. Växla mellan bröstkompressioner och inblåsningar

Efter inblåsningarna ska du fortsätta med ytterligare 30 bröstkompressioner och därefter göra två inblåsningar. Kom ihåg, 30-2 mitt på!

5. Be om hjälp och använd hjärtstartare

Om det finns personer i närheten bör ni hjälpas åt. Finns det en hjärtstartare ska den användas. Lyft på locket och följ instruktionerna.

Vill ni veta mer om hjärtstartare?

Vi både hyr och säljer hjärtstartare. Om ni är intresserade kan ni läsa mer här.

Har ni redan en hjärtstartare? Glöm inte att anmäla den på www.hjartstartarregistret.se. Där samlas alla registrerade hjärtstartare i hela Sverige. Anmälan är självklart kostnadsfri.