ESA Instruerad person | Distanssäkrad utbildning | Eldupphör
X

Har du frågor om ESA Instruerad person?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om ESA Instruerad person?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

För dig som behöver kunskap om elsäkerhet

Utbildningen ESA Instruerad person är för dig som ska utföra icke elektriskt arbete i eller i närheten av en elektrisk anläggning. Om du jobbar i närheten av eller på en elektrisk anläggning är det viktigt att du har kunskaper om elsäkerhet och de risker som finns. Du lär dig om elfara, riskhantering, säker kommunikation och hur du planerar och utför arbete på ett säkert sätt.

Målet med utbildningen är att du ska få kunskap om Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) för att du ska kunna utföra icke elektriska arbeten i eller invid en elektrisk anläggning.

Företagsanpassade bokningstillfällen

kontakta oss för offert

Bokningsinformation ESA Instruerad Person

  • För dig som ska utföra icke elektriskt arbete i eller i närheten av en elektrisk anläggning
  • Ingen förkunskap krävs
  • Tidsåtgång är 4 timmar
  • Utbildningen hålls både på plats hos er eller via datorn på distansAv- och ombokningsregler

Det kostar ingenting att av/omboka fram till fyra veckor innan utbildningsstarten. Vid senare av/ombokning debiteras 35 % av kursavgiften fram till två veckor före start. Vid av/ombokning senare än två veckor innan utbildningsstart debiteras 100 % av kursavgiften. Av/ombokningsreglerna gäller om inget annat gällande avtal finns.

Utbildningsinnehåll

  • Elfaran
  • Riskhantering
  • Säker kommunikation
  • Planering och utförande av arbete
  • Organisation, funktioner

Har du frågor om ESA Instruerad person?

MONIKA MOHLIN

[email protected]
010-173 50 37

Viktigt att tänka på

Utöka dina kunskaper inom el

ESA Instruerad person är för dig som arbetar vid eller nära starkströmsanläggningar. Du får de kunskaper som krävs enligt Elsäkerhetsverket för att utföra ditt arbete på starkströmsanläggningar.

Utbildningen ger dig information om de elsäkerhetsanvisningar som krävs för att få utföra arbete på eller intill en elektrisk anläggning. Det är din och dina kollegors skyldighet att ha genomgått en utbildning inom ESA 21 Instruerad person för att få utföra arbete i eller invid en starkströmsanläggning.

Vad räknas som starkströmsanläggning?

Enligt Elsäkerhetsverket räknas ett flertal olika arbetsplatser som starkströmsanläggningar, till exempel kraftverk, transformatorstationer och kraftledningar.
Men även i olika typer av byggnader, som bostadshus, kontor och lagerlokaler kan det finnas delar som räknas som en starkströmsanläggning och därför ska arbete vid dessa följa de säkerhetsanvisningar som finns.

Offert utbildning | Eldupphör

Relaterade utbildningar

EBR Kabelförläggning

För dig som utför arbete kopplat till kabelförläggning krävs utbildning i EBR Kabelförläggning.

ESA Fackkunnig repetition

För dig som är fackkunnig inom el och arbetar på eller nära elinstallationer och behöver repetera kunskaperna i Elsäkerhetsanvisningarna (ESA) krävs utbildning i ESA Fackkunnig repetition.