ADR 1.3 - E-learning - Eldupphör
X

Har du frågor om oss?

Fyll i ditt nummer så ringer vi upp dig så fort som möjligt.

X

Har du frågor om oss?

Skicka ett meddelande så hör vi av oss så fort som möjligt.

ADR 1.3 kurs - E-learning

Vi erbjuder Adr 1.3 farligt gods via vår e-learningplattform. Du kan utföra utbildningen via dator, surfplatta eller mobil i din egen takt, när du vill. Utbildningen Adr 1.3 online berör regler gällande Adr-S som består av 7 kapitel som varvas med kontrollfrågor. Adr 1.3 intyg får du när du genomfört samtliga kapitel samt svarat rätt på alla kontrollfrågor.

Vem behöver Adr 1.3 utbildning?

Adr 1.3 utbildning behöver alla som är involverade i transportkedjan av farligt gods på väg eller järnväg. Utbildningskravet gäller exempelvis de som klassificerar farligt gods, utfärdar transportdokument, förpackar farligt gods, lastare eller lossare. Är du förare av farligt gods ska du gå en ADR-förarutbildning genom MSB och Trafikverket. Läs mer på MSB här. Är du dock förare av farligt gods och dessutom utför någon annan uppgift i transportkedjan, som exempelvis lastning och lossning av farligt gods, ska du även gå en ADR 1.3 utbildning.

Har du frågor om Adr 1.3 så tveka inte att kontakta oss.

Utbildningens uppbyggnad

Bokningsinformation
 • Pris: 949kr exkl moms per deltagare
 • Ingår: Intyg – giltighet 5 år med behörighet ADR 1.3
 • Tid: Utbildningen tar ca 4h att genomföra
 • Inlogg: Inloggning till varje enskild deltagare kommer i bokningsbekräftelsen
 • Bokning: Görs via webbformulär eller via telefon
 • Vid frågor under utbildningens gång kontakta 010-173 50 37
Utbildningsinnehåll
 • 7 kapitel varvas med kontrollfrågor efter varje kapitel
 • Kapitel 1 – Transport av farligt gods
 • Kapitel 2 – Transporthandlingar
 • Kapitel 3 – Klassificering
 • Kapitel 4 – Förpackningar
 • Kapitel 5 – Undantag
 • Kapitel 6 – Transportskydd

Har du frågor om ADR 1.3? Vi hjälper dig!


Vill ni ha en kundspecifik ADR 1.3 utbildning?

Vi på Eldupphör är alltid flexibla för att få fram den bästa möjliga lösningen för våra kunder. Tack vare att vi har egna instruktörer kan vi tillsammans med kund skapa kundspecifika utbildningar.

FAQ om ADR 1.3

Vad är Adr 1.3?

ADR är en förkortning för European Agreement Concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road på engelska och är en europeisk överenskommelse för internationell transport av farligt gods på väg. Regler gällande transport och hantering av farligt gods berörs i en Adr 1.3 kurs. De delar du får lära dig i vår Adr kurs är transport av farligt gods, transporthandlingar, klassifieringar, förpackningar, undantag och transportskydd.

Adr 1.3 prov

Ett Adr 1.3 prov kan se ut på olika sätt. I vår onlinekurs är provet uppdelat som kontrollfrågor efter varje teorikapitel.

Vem behöver Adr 1.3

En Adr-utbildning behövs hos alla personer vars arbetsuppgifter är involverade i transport av farligt gods. Det innebär att både avsändare, förpackare, lastare, lossare, transportör och mottagare behöver genomgå en farligt gods utbildning.

Du som arbetar som förare av farligt gods behöver dock gå en mer specifik förarutbildning via Trafikverket. Den heter ADR-förare och utbildning samt examination utförs hos dem. Läs mer här.

Varje verksamhet som involveras i transport av farligt gods behöver utse en säkerhetsrådgivare. Den eller de personer som blir utsedda behöver genomföra en examination hos MSB.

Hur länge håller Adr 1.3?

Adr 1.3 har en giltighetstid på 5 år, därefter måste intyget förnyas. Vi skickar ett påminnelsemail till den mail du bokar med när Adr-intyget behöver uppdateras. Då behöver du boka utbildningen på nytt.

Vi är även kopplade till ID06 registrering för Adr-utbildningen.

Har du fler frågor om ADR 1.3? Tveka inte att kontakta oss! [email protected]

Du kanske även är intresserad av dessa utbildningar?