När våra fyrbenta vänner sätter i halsen - Eldupphör
Rädda livet på din bästa vän

Forskning visar att tre personer av fyra över 55 år föredrar att berätta saker för sin katt före sin partner eller sina vänner. Det säger en hel del. För många av oss är våra hundar och katter som vilken familjemedlem som helst. De sprider dagligen glädje och är med oss i vått och torrt. Vi tycker att det är livsviktigt att kunna ingripa och hjälpa någon som sätter i halsen och det inkluderar även våra fyrbenta vänner.

Så vad gör du om ditt husdjur inte kan hosta upp ett föremål på egen hand? Börja med att öppna djurets mun och se om du kan lokalisera föremålet som sitter fast, ibland går det att lirka ut föremålet med ett finger. Om det inte är möjligt fortsätter du med heimlichmanövern. Buktrycken utförs lite olika beroende på djurets storlek.

Om du orkar bära djuret

1. Håll upp och ner. Lyft och håll ett stadigt grepp runt djurets kropp medan huvudet hänger nedåt med ryggen riktad mot dig.
2. Utför 5 kraftiga buktryck. Tryck till kraftigt 5 gånger med dina händer över magen vid slutet av revbenen. Var inte rädd för att ta i.
3. Kolla om föremålet lossnat. Lägg djuret på sidan och kontrollera om föremålet lossnat. Gör 2 inblåsningar via nosen. Om inte bröstet reser sig under inblåsningarna ska du upprepa heimlichmanövern. Om föremålet trots allt inte lossnar, gör inblåsningar genom nosen på vägen till veterinären.

Heimlich hund Eldupphör

Om djuret är litet eller väldigt tungt

1. Lägg djuret på sidan. Omfamna armarna med förankrade händer strax under djurets revbensbåge.
2. Utför 5 kraftiga buktryck. Se till att du har direktkontakt med djurets rygg under tiden. Är djuret mycket litet, som katter och mindre hundraser, lägger du den på sidan och använder endast dina händer under de 5 buktrycken. Var inte rädd för att trycka till ordentligt.
3. Kolla om föremålet lossnat. Se efter om föremålet lossnat efter buktrycken och gör 2 inblåsningar via nosen. Om föremålet inte lossnar ska du upprepa buktrycken och göra inblåsningar genom nosen på vägen till veterinären.

Sammanfattningsvis, försök att behålla lugnet och var inte rädd för att ta i. Kom ihåg att det är bättre att göra något än inte ingripa över huvudtaget. Sprid kunskapen vidare och glöm inte bort att ge din fyrbenta vän kärlek och njut av livet!

Användbara länkar



För frågor eller synpunkter

Maila [email protected]





«